Slepice vařená v tlakovém hrnci

11. březen 2014 | 00.03 |
› 

jidlo_piti_nahled049

1 h 15 min



Postup přípravy receptu

Dobře očištěnou slepici necháme v celku nebo ji rozdělíme na půlku či čtvrtky. Slepici vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek a houby. Hrnec uzavřeme víkem. Na mírném ohni vaříme slepici asi 40 minut.

Mezitím připravíme zeleninu. Dobře ji očistíme a ke slepici ji dáváme v celku. Po ochlazení nebo vypuštění páry hrnec otevřeme Zkusíme, jak je slepice měkká a doplníme zeleninou, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka.

Vývar ze slepice scedíme a zavaříme nudle, játrové knedlíčky, noky, kapání a podobně. Přidáme i zeleninu nakrájenou na kostičky.

Maso ponechané v porcích nebo vykostěné podáváme s omáčkami, např. křenovou, koprovou, pažitkovou. Slepici můžeme připravit také na paprice.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře