PEPŘOVÉ KULIČKY NA ŠPEJLI + GRILOVANÁ RYBA NA JEHL

16. červen 2010 | 14.53 |

PEPŘOVÉ KULIČKY NA ŠPEJLI:

Mleté maso, drobně pokrájené papriky (kozí rohy) a sůl dobře propracujeme. Tvarujeme kuličky o průměru 3 cm, které obalujeme ve steakovém koření. Napichujeme na grilovací jehlu střídavě s kolečky cibule a zvolna grilujeme. Podáváme s chlebem, hořčicí a čerstvou zeleninou.

GRILOVANÁ RYBA NA JEHLE:

Plátky filetované ryby pokapeme citrónovou šávou, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a nakrájíme na malé kostky. Na kovovou jehlu střídavě napichujeme filé, kousky žampionů, malé cibulky, malá rajčata (rybízová), kousky zelené papriky. Grilujeme asi 5 minut, podáváme s rýží, zeleninovým salátem. Můžeme přelít ochuceným jogurtem s nasekanou pažitkou.

00119mju-7

RYBA OD ŠÉFKUCHAŘE:

Plátky filetované ryby nakrájíme na kousky a posypeme kořením na ryby. Zakápneme olejem a necháme do druhého dne uležet. Střídavě napichujeme na grilovací jehly kousky ryby, anglické slaniny a plátky cukety. Během grilování pokapeme citrónovou šávou.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 ˇ 2 ˇ 3 ˇ 4 ˇ 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře